TRT Spikeri Alper Bakırcıgil’in işine son verildiğini açıkladığı iddiası



Katar’da oynanan Dünya Kupasında Kanada ile Fas arasında oynanan milli maçı anlatan Alper Bakırcıgil’in maçın 4 dakikasında atılan gol sonrası “dünya kupalarında atılan en hızlı golün sahibinin Hakan Şükür olduğunu” söylemesi üzerine ikinci yarı maçı başka bir spikerin anlattığı, Bakırcıgil’in de işine son verildiği iddia edildi.

Bakırcıgil’in Hakan Şükür’den bahsettiği ve devre arasında maçı başka bir spikerin anlattığı doğru. Maçın ardından TRT’nin Youtube kanalında yayınlanan özet görüntüleri de başka bir spikerin seslendirdiği görülüyor ancak Bakırcıgil’in işine son verildiği iddiası yanlış ve kaynak gösterilen Twitter hesabı sahte.

Sosyal medyada ve haber sitelerinde kısa sürede yayılan iddiaya dayanak olarak, Alper Bakırcıgil adıyla açılmış bir hesaptan yapılan “TRT kurumundan bugün yaşanan olay sonrasında ilişkim kesilmiştir” cümlesinin yer aldığı paylaşım gösterildi. Çok sayıda kullanıcı ve bazı gazeteciler de bu paylaşımı kaynak göstererek Bakırcıgil’in işine son verildiğini ifade etti fakat hesap sahte.

Bu tür hesapların gerçek olup olmadığını anlamak için daha önce yaptığı paylaşımlara ve aldığı yorumlara bakmak gerekiyor. Çünkü hesabı daha önce başka bir adla kullanan kişi, bu tür sansasyonel olaylardan sonra adı geçen ünlü kişilerin ismiyle hesabı değiştiriyor. Önceki twitlerin yorumlarında ise eski hesap adı görülüyor. Bu sayede hesabın taklit olduğu kolayca anlaşılabiliyor.

Hesabın daha önce Levent Kırca ile ilgili bir paylaşım yaptığı görülüyor. Videonun altındaki yorumlara bakıldığında bir kullanıcının Levent Kırca ile boşanmasından dolayı tepki gösterdiği, cevaplanan kullanıcı adının da @oyabasar34 olduğu fark ediliyor. Yani hesap daha önce Oyuncu Oya Başar’ı taklit etmiş.

Teyit.org da aynı hesabın Oya Başar’dan önce TRT’de yaptığı bir yorum nedeniyle gündeme gelen Spiker Deniz Demir’i taklit ettiğini ortaya çıkardı. Hesabı dönüştüren taklitçi, Demir için de benzer ifadeleri kullanarak bir paylaşım yapmıştı.

İlgili İçerik  İlahiyat Öğrencilerinin Metaverse'te Zikir Yaptığı İddiası

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 2000 yılında haberciliğe başladı. İletişim fakültesi öğrencilerinin uygulama eğitimleri aldığı Selçuk Üniversitesi Televizyonunun 15 yıl haber koordinatörlüğünü yürüttü. Medya-siyaset ilişkisi, televizyon haberciliği, yeni medya ve medya okur yazarlığı alanlarında yayınlanmış makale ve kitapları bulunuyor. Doğruluğu Ne? platformunun kurucusu ve yayın yönetmenliğini yürütüyor.