“Muhafazakar Müslümanlarda Madde Bağımlılığı Krizi” başlıklı yazının Sıddık Ünalan’a ait olduğu iddiası



Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde, “Muhafazakar Müslümanlarda madde bağımlığı krizi” başlığıyla yayınlanan bir yazı “Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Ünalan” imzasıyla paylaşıldı. Yeni Asya Gazetesinde de “Dünyaya bağlanmış Müslümanları kim tedavi edecek?” başlığıyla yayınlanan ve daha sonra düzeltilen yazının Sıddık Ünalan’a ait olduğu iddiası doğru değil. Yazı Abdülaziz Kıranşal’a ait.

İnternette anahtar kelimelerle araştırma yapıldığında yazının Abdülaziz Kıranşal’a ait olduğuna dair kaynaklara da ulaşılabiliyor. Kıranşal, Milli Gazete’de yazılar yazıyor. Milli Gazete’deki kişisel sayfasına bakıldığında yazıya erişilebiliyor.

Kıranşal’ın yazısı, 21 Kasım 2019 yılında yayımlamış.

Yazının Haziran 2020 itibariyle Sıddık Ünalan’a atfedilerek Facebook ve diğer platformlarda, ardından da internetteki bazı sayfalarda paylaşılarak yaygınlaştığı anlaşılıyor. Köşe yazısı sitelerinin kaynak göstererek yazıyı yaygınlaştırmasına neden olan Yeni Asya Gazetesi de, Ünalan’ın kendilerine ulaştığını ve yazının kendisine değil Abdülaziz Kıranşal’a ait olduğunu bildirdiğini yazıda belirtti.

Diğer yandan, Sıddık Ünalan, ilahiyat alanında öğretim üyesi ancak profesör değil doktor öğretim üyesi ünvanına sahip. Fırat Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalında görev yapan Dr. Ünalan, fakültenin dekanı değil ve bu görevde hiç bulunmadı.

Fakültenin dekanı (2021 Kasım itibariyle) Prof. Dr. Veysel Özdemir.

Sonuç olarak “Muhafazakar Müslümanlarda Madde Bağımlılığı” ya da farklı başlıklarla paylaşılan yazının Sıddık Ünalan’a değil Abdülaziz Kıranşal’a ait olduğu ve Dr. Ünalan’ın profesör ya da ilahiyat fakültesi dekanı olmadığı anlaşılmaktadır.

İlgili İçerik  ATV'deki Dizide Atatürk Resminin Sansürlendiği İddiası

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 2000 yılında haberciliğe başladı. İletişim fakültesi öğrencilerinin uygulama eğitimleri aldığı Selçuk Üniversitesi Televizyonunun 15 yıl haber koordinatörlüğünü yürüttü. Medya-siyaset ilişkisi, televizyon haberciliği, yeni medya ve medya okur yazarlığı alanlarında yayınlanmış makale ve kitapları bulunuyor. Doğruluğu Ne? platformunun kurucusu ve yayın yönetmenliğini yürütüyor.