Bilal Erdoğan’ın “Bize Okulda Ateist İlahileri Dinlettiler” Dediği İddiası



Twitter’da bir kullanıcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın “Bizim zamanımızda okulda müzik derslerinde zorla ateist ilahileri öğretilirdi. Hamdolsun şimdi öyle mi? Nereden nereye!” şeklinde ifadelerin yer aldığı bir görsel paylaştı.

Yaklaşık 15 bin beğeni alan twiti, televizyon Programcısı Metin Uca da alıntılayarak paylaştı.

Paylaşımdaki görselde Twitter hesabının kullanıcı adı @YeniAkitt olarak görülüyor ancak Yeni Akit gazetesinin gerçek Twitter hesabının kullanıcı adı @yeniakit. Şu an aktif olmayan paylaşımdaki hesabın kullanıcı adının sonunda fazladan bir “t” harfi bulunuyor.

Yeni Akit adına açılan sahte hesap
Yeni Akit’in gerçek ve onaylı hesabı

Anahtar kelimelerle internette arama yapıldığında Bilal Erdoğan’ın paylaşımdaki sözleri kullandığı herhangi bir açıklamasına rastlanmıyor.

Erdoğan’ın Okçuluk Enstitüsü’nün açılışında yaptığı bir konuşma bu içerikle ilişkili olarak arama sonucunda çıkıyor ancak Bilal Erdoğan 3 Kasım 2017’deki konuşmasında “Türkiye’de yıllarca müzik derslerinde blok flüt çalınmasının, beden eğitimi derslerinde ritmik jimnastiğin öne çıkarılmasının sebebi basit bir şey değildir” ifadelerini kullanıyor.

Konuşmanın kaydı Youtube’da da yer alıyor.

Bu konuşmanın o tarihte geleneksel ve sosyal medyada eleştirel haber ve paylaşımlara neden olduğuna dair yorumlar bulunuyor.

Bu konuşmanın iki gün sonrasında, 5 Kasım 2017’de bir Twitter kullanıcısı tarafından ilk kez “ateist ilahileri” iddiasının yer aldığı twitin atıldığı görülüyor.

Yapılan doğruluk kontrolü sonunda Bilal Erdoğan’ın “bize ateist ilahileri öğretilirdi” şeklinde bir açıklamasının olmadığı, tarzı itibariyle mizah amaçlı yazıldığı anlaşılan sahte metnin 2017 yılından bu yana gerçekmiş gibi paylaşıldığı anlaşılmaktadır.

İlgili İçerik  Fazıl Say'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı konserinde "Dombra" çaldığı iddiası

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi. Doğrulama ekibinde görsel analiz ve içerik editörü olarak olarak görev yapıyor. Yazılım, yeni medya, tiyatro ve seslendirme alanlarına ilgi duyuyor.