Sağlık Bakan Yardımcısının Odasında Atatürk Fotoğrafı Olmadığı İddiası



Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in makam odasında Atatürk fotoğrafı olmadığı iddiası doğru değil.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar ve bazı haber siteleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş’ın Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’i ziyaretiyle ilgili paylaşımında kullandığı fotoğraflar üzerinden Eldemir’in makam odasında Atatürk fotoğrafı olmadığını iddia etti. 

Toplantı masasında çekilmiş fotoğrafın arka planındaki duvarda Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamit ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı olduğu görülüyor.

İnternette anahtar kelimelerle yapılan araştırmada Eldemir’in makamında çekilmiş eski fotoğraflara ulaşılabiliyor. Sağlık bakanlığının internet sitesinde bulunan ve 2018 yılında yayınlanmış biyografisinde kullanılan fotoğrafta, makam masasının arkasında Atatürk fotoğrafı görülüyor.

Ayrıca MHP Milletvekili Baki Şimşek’in 30 Ocak 2020’de Twitter’da yaptığı paylaşımda, Eldemir’i ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı paylaştığı görülüyor. Bu fotoğrafta da Atatürk fotoğrafı yer alıyor. 

Ali Nur Aktaş’ın ziyareti sırasında odanın diğer bölümünden makam masasının görülmediği anlaşılıyor.

Oda TV ve İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray da iddiayla ilgili yaptığı paylaşımları ve haberleri fotoğrafların yayınlanmasının ardından kaldırdı.

Yapılan doğruluk kontrolü sonunda Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in odasında Atatürk yerine 2. Abdülhamit’in fotoğrafının asıldığı iddiasının doğru olmadığı, Atatürk fotoğrafının farklı tarihlerde çekilen fotoğraflarda görüldüğü anlaşılmaktadır.

Kaynaklar

– İddiaya konu olan paylaşım

https://twitter.com/nasuhbektas/status/1223566203429498880?s=19

– Sağlık Bakanlığı Resmi internet sitesinde yer alan Eldemir’in biyografisi

https://twitter.com/bakisimsekmhp/status/1222818929489391618

– MHP Milletvekili Baki Şimşek’in paylaşımı

https://twitter.com/bakisimsekmhp/status/1222818929489391618

İlgili İçerik  Bursa'da inşaat şirketinin "helal ev" vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiası

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi. Televizyon haberciliği ve dijital yayıncılık alanında çalışıyor. Doğruluğu Ne? ekibinde içerik editörü olarak görev yapıyor. Yazılım, sosyal medya, TV ve radyo spikerliği alanlarına ilgi duyuyor.